Skrivet av: JMB | januari 13, 2011

Ljuset i tunneln – eller ”Examensarbetet som avslutar studierna och leder in i arbetslivet”

Jag sitter just nu på kontoret i Ludvika. Jag har befunnit mig här på ABB i mer än ett år (om än utspritt på tre perioder). Jag minns första perioden där jag gjorde bekantskap med en kollega på elektrisk design och han frågade om jag någonsin skulle kunna tänka mig att jobba här i Ludvika. Jag svarade ganska klart och självsäkert: Nej, det tror jag inte.

Det är nu sista dagen här på kontoret för systemdesign och i eftermiddag skall jag ha ett avslutande möte med mina handledare och min chef. Mötet rör sig om deras respons på min tes – examensarbetet som avslutar mina 3,5 år långa studier. Det är ännu osäkert om chefen finner tid att närvara, men i ett mejl skriver han:

”Jag har pratat med [din handledare] som tycker du har gjort ett mycket bra jobb. Tack för det! Sug åt dig berömmet och sträck på dig!”

Nog för att jag ibland lägger märke till min dåliga hållning i glasfönstren längs vägen till fikarummet – och således sträcker mig lite extra och ser hur mycket bättre det ser ut – men visst gjorde jag ett bra arbete!

Min handledare vid högskolan, Fredrik Sikström, påpekade också att ”man vill ju vara nöjd med sitt slutarbete”, och det är jag. Men jag kan inte kasta av mig känslan av att det känns lite smått som en antiklimax; examensarbetet har gått snabbt, varit roligt, och inte på långa vägar så segt, jobbigt, och grämande, som jag föreställt mig att ett examensarbete skall vara.

Jag kan också passa på att nämna att jag hade fel angående mitt svar till min vän för snart två år sedan. Skulle han ställa samma fråga idag skulle jag svara: Absolut, jag börjar jobba här i Ludvika i februari.

ABB, Ludvika. Foto: peterkorkala.se

Foto: peterkorkala.se

Annonser

Responses

  1. […] Min förra adress var jocoophv.wordpress.com. jocoophv skapades för ett huvudsyfte – att dokumentera mina Co-op perioder under elektroteknikutbildningen vid Högskolan Väst samt mitt övriga liv som studerande. För två veckor sedan presenterade jag min Bachelor thesis och idag har jag varit en vecka på mitt nya jobb. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: