Skrivet av: JMB | november 6, 2010

ELK07 | Bakgrunden

Hade du uppfattningen att det är huvudsakligen unga som läser till högskolan? Med unga menar jag då personer som samma år tagit studenten från gymnasieskolan.

När jag för tre år sedan började läsa Elkraft på Högskolan Väst i Trollhättan möttes jag av en klass där medelåldern var säg 25-27 (?). Inget fel i det, och jag måste säga att det var (och är) en underbar klass på många vis. Oavsett så fick det mig att inse att det inte ”bara” är nyligen före detta gymnasiestuderande som läser vidare på högskolan (och en 3,5-årig utbildning på köpet).

Vi var faktiskt ganska olika..

Bild lånad från learnit.org.gu.se

Det fanns vi (inkl. jag) som kom direkt från gymnasiet, andra hade jobbat som elektriker, avancerat inom det militära och det fanns dem som var egenföretagare. Det fanns dem som ville testa något helt nytt (en var tidigare utbildad biolog), det fanns dem som redan jobbat inom elkraftbranschen men som ville lyfta karriären med en utbildning i grunden… ja, man kan komma varhelst ifrån bara man har motivationen.

Men det var inte bara många olika yrkesbakgrund, även studiebakgrund skiljdes åt i vår årskurs: En var tidigare utbildad journalist, en del hade läst gymnasiets naturprogram – andra läste teknik. Det fanns också dem som läste upp via Tekniskt basår – 1 års helstudier på Högskolan Väst som hjälper studenter att läsa in de naturvetenskapliga gymnasiekurser som krävs för att söka in på högskolans ingenjörsutbildningar.

Det är intressant hur skiljda världar man kan komma ifrån, och sedan hamna i samma spår i livet. De flesta av oss klarade av dessa 3,5 år tillsammans, en del hoppade av men de flesta av oss… de flesta av oss påbörjade en fantastisk resa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: