Skrivet av: JMB | mars 23, 2010

IEC

Alla som någon gång läst på högskolan känner nog igen begreppet kurs-PM. Samtliga kursplaner är offentliga handlingar som går att finna på högskolans hemsida och den är tänkt att beskriva vad studenten skall kunna (mål) efter kursens gång, kursens huvudsakliga innehåll, nödvändig kurslitteratur samt eventuella förkunskaper och examinationsformer.

Imorgon har jag tentamen i Industriella Elanläggningar. Men det har varit klurigt att finna ut vad som är viktigt och mindre viktigt i kursen. Jag vänder mig till kursplanen och finner flera ”moment” i dess teoretiska innehåll som inte förekommit alls.

  • Gränssnitt mot styr- och övervakningssytem
  • Drift och underhåll samt ekonomiska aspekter

Som student blir man förvirrad när man hittar innehåll som borde finnas i kursen men som inte gåtts igenom på föreläsningar eller via information på forum/mejl eller liknande. Är det avsnitt som är tänkt att läsas in via självstudier? Det är ju inte ovanligt. Eller ”hanns det inte med” (?).

Det är svårt med ämnen som är väldigt specifika. Då talar jag om utbudet av kurslitteratur. När det inte finns någon sådan (som i denna kurs som är väldigt inriktad mot svenska standarder) borde man överväga att skriva bra kompendier. Föreläsningar är tänkt att komplettera kurslitteraturen, inte tvärt om. En möjlighet vore kanske att jobba med standarder direkt? Eller anlita någon till att skriva ett häfte som tar upp allt som kursen skall innehålla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: