Skrivet av: JMB | september 9, 2009

Arbetsdag | SEXTIOTVÅ

eventHar i början på veckan som går avslutat arbetet med signalerna. Mjukvarukoden hämtar nu eventtexter från en databas. Jag började tilläggen i databasen på event nr 3100. Sista posten föll på 3609. I och med att det var så pass många signaler så var det lite dåligt med minnet vad gäller signaler som förekommer mer än en gång. Speciellt när det kan vara samma text till olika apparater samtidigt som det förekommer samma text till samma apparat men till en annan uppsättning kablar.. det blir ett helt virrvarr(!).  Då får man enkelt luta sig tillbaka och använda sig av siffersystem: Apparatfel 1, Apparatfel 2, Apparatfel 3…

*

UPPDATERING

Har efter lunch suttit i samtal med projektledaren för SAPEI, han var dock tvungen att ringa tillbaka efter ett kort första samtal då han virrade runt på Roms gator för att hitta kundens nya kontor. Nåväl, han kommer tillbaka en sväng till Sverige nu på fredag och skall åter till Italien en vecka därefter, dvs. samma tid då jag ska ner för att vara delaktig i utbildningspaketet. Det har tidigare varit krångel med både flygbokningar och schemaläggning så det har varit önskvärt att jag samåker med någon, detta kom alltså som en ”ängel från ovan” om man nu skall uttrycka himmelskt… Vi bestämde att träffas för möte angående detaljer nästa vecka.

Idag kom jag till ny insikt. Då HiDraw är ett, som namnet antyder, ritningsprogram så blev jag förvånad att man inte skrev i kod. Men, när man inte tänker längre än näsan räcker så tänker man inte så mycket trots allt. Naturligtvis så är det kod, HiDraw är endast en slags wysiwyg och när man är klar med alla filer så kompilerar man om det till C-kod.

Jag vet inte vad jag skulle tycka om bäst. HiDraw är lite knivigt, medans programmering i allmänhet är rätt skoj.

Fast det är klart, ett världsomspännande företag som ABB kan ju knappast marknadsföra sig som mjukvaruprogrammerare i Anteckningar.

Avslutar med ett inspirerande inlägg vad gäller sammanträffanden hos Bengts funderingar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: